KezdőlapFórumHobby

ÖrvösR.com   Antikolás

Fűszertartó láda:

 

Fa könyvdoboz:

 

Kulcsos szekrény:

Váza:

 

 

Leírás:

 

Az Esprimo családdal való antikolás, repesztés következőképpen folyik:

Hozzávalók:

1. Vernice lucida all’ acqua per découpage (ez egy selyemfényű vízbázisú lakk).

            2. Vernice screpolante all’ acqua per découpage (ez fogja megrepeszteni a lakkot).

Menete:

      Vigyük fel a lucida lakkot 2 rétegben a kívánt felületre 12 órás különbséggel. Majd ismét 12 óra száradás után kenjük fel a screpolante öregítő lakkot. Kb. 6 óra múlva már tisztán látszanak a repedések.

Célszerű a repesztésbe antik festéket dörzsölni, kenni, ami megy a háttér színéhez, de nem azonos színű a hátérrel. (jobban kiemeli a repedezettséget). A lucida lakk magában vízálló felületet képez, de repesztés után már nem vízálló!!! Ha vízállóvá szeretnénk tenni a tárgyat, akkor célszerű lelakkozni egy sűrű lakkal. (pl.: Vernice lucida per découpage Flatting Gel)

 

A festéket is lehet repeszteni, de ez már a Deka családhoz tartozik. Ez is 3 rétegből áll.

1. Alapozásnak bármilyen festéket lehet használni, ami vízálló. Ennek a rétegnek teljesen meg kell száradnia. (ez a szín fog látszódni a repedésben)

2. Deka repesztőlakk 1 rétegben való felvitele. Nagyon fontos hogy a repesztőlakkot mindig egy irányban egyenletesen kenjük. (ezzel a repedés irányát adjuk meg). Ha majdnem megszáradt, azaz még egy kicsi tapadása van, akkor vihetjük fel a 3. réteget, amin a repedések keletkeznek.  

3. A Deka Color Lack. Nagyon fontos itt is a felkenés iránya!!! Azonosnak kell lennie a repesztőlakk felvitelének irányával.

 

 

 

         orvosr@freemail.hu